.

środa, 16 lipca 2014

Letnie grzybobranie.


Summer mushrooming.



Składniki.
1 płat ciasta francuskiego
300 g malin
200 ml śmietany 36%
2 łyżeczki cukru pudru
jajko do posmarowania

Wykonanie.
Z ciasta francuskiego wyciąć kółka o średnicy 5 cm.
Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce ,posmarować jajkiem i piec w temp. 200 stop. około 7 min, aż się ładnie zarumienią. Pod koniec można włączyć nawiew.

Sos coulis -połowę malin zmiksować dodając cukier i przetrzeć przez sitko.
Sos wylać na przygotowane talerzyki.
Upieczone, wyrośnięte ciasteczka przeciąć w poprzek.
Ubić śmietanę z 1 łyżeczką cukru.
Spody ciasteczek wypełnić ubitą śmietaną i malinami. Przykryć kapeluszem.

Ułożyć po trzy grzybki na sosie malinowym.

7 komentarzy:

  1. Świetne!!! Proste i bardzo efektowne :) Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Un postre no solo delicioso por sus ingredientes sino también por una fantástica presentación. Perfecto!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Czad!! Pomysł rewelacyjny, wykonanie jeszcze lepsze!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Grzybki z Siedmiomilowego Lasu, śliczne!

    OdpowiedzUsuń
  5. ale mnie nabrałeś, myślałam, że grzyby się sypnęły w lesie - a tu proszę można zaspokoić chętkę ich słodką odmianą :)

    OdpowiedzUsuń