.

poniedziałek, 3 czerwca 2013

Cukiniowe "Hot dogi".




Składniki:

3 małe, młode cukinie
3 małe parówki
2 pomidory 
zioła świeże lub prowansalskie
sól ,pieprz
łyżeczka oliwy

Cukinie sparzyć ,odciąć końce i wydrążyć tunel .Posypać środek przyprawami i ziołami.
W tunel włożyć parówki. Można je przekroić na połowę,(parówki), wtedy łatwiej się wsuną.
Dno naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą ,posypać ziołami i ułożyć nasze "Hot dogi".
Obok ułożyć ćwiartki pomidorów ,posypane przyprawami.
Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.180stop.około 15min.
Jeszcze ciekawiej będą smakowały ,jeżeli upieczemy je na grillu ogrodowym .

Życzę słonecznej pogody i grillowania!

9 komentarzy:

  1. świetny pomysł muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wooowwwww istna rewelacja!!:D nie wpadłabym na taki pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale fajny pomysł, na grilla w sam raz.

    OdpowiedzUsuń
  4. fenomenalny pomysł, i dla warzywolubnych i dla parówkolubnych
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak ja uwielbiam takie wynalazki :))Wypróbuję na pewno.

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie uwierzysz ale to samo miałam zrobić i teraz lipa hihi ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawy przepis, muszę wypróbować :)

    Pozdrawiam

    kuchnia-suflera.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają perwersyjnie

    OdpowiedzUsuń