.

sobota, 21 maja 2011

Dwukolorowa terrina ze szparagami.



Dwukolorowa terrina ze szparagami
Pęczek szparagów
200ml śmietany kremówki 36%
1 łyżka dobrego chrzanu
4 łyżeczki żelatyny
sól, pieprz
2 łyżki keczupu







Szparagi ugotować ,zahartować zimną wodą ,odcedzić.
Ubić śmietanę dodać rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatynę.
Do2/3części śmietany dodać chrzan, do pozostałej keczup.
Na dno naczynia wlać biały mus i nałożyć szparagi.
Zalać białym musem i następnie czerwonym.
Wstawić do lodówki.

1 komentarz:

  1. genialne! muszę zrobić coś takiego. Słyszałam słowo terrina, ale nie wiedziałam co to za zwierz!

    Pozdrawiam
    Monika z
    www.bentopopolsku.blogspot.com
    i
    www.efektnimbu.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń