W tym roku Walentynki w Gospodzie były niezwykle uroczyste.
Nowy, niebanalny wystrój lokalu, fantastyczna gra świateł, lasery, i oczywiście doskonałe menu przygotowane wspólnie z moim bossem Lukasem, przyciągnęło Walentynki i Walentych.
O szczegóły i estetykę zadbała jak zwykle niezastąpiona Emilka, a nastrojowa muzyka tworzyła swoisty klimat tego wieczoru.
Niech żałują Ci, którzy z nami w ten wieczór nie byli. Następny taki wieczór dopiero za rok.
.

Halloumi jest to tradycyjny ser kuchni greckiej i cypryjskiej, produkowany jest przez połączenie mleka koziego i owczego.

Deser – ponczowane w portugalskim porto z dodatkiem goździków i cynamonu, a następnie flambirowane śliwki z gałką lodów.
Jestem niepocieszony. Nie zdążyłem zrobić zdjęcia patery z serem halloumi i szynką, ale Walentynki już za rok. Już teraz zapraszam.