.

poniedziałek, 10 grudnia 2012

Potrawka z kurczaka z kiełkami rzodkiewki.


W okresie przedświątecznym nie narzekamy na nadmiar czasu. Zajmują nas miłe sprawy związane ze świętami. Nie myślę o porządkach, ale o upominkach, pieczeniu łakoci, kosmetyczkach, fryzjerach, SPA i ciuszkach. W przerwach wypada coś zjeść. Proponuję 1001 wersję potrawki z kurczaka. Przygotowanie zajmie nam nie więcej niż 30 min.




2 piersi z kurczaka
2 łyżki masła
1 mała cebulka
 200 ml śmietany 30%
1 garść rodzynek złotych
50 g kiełków rzodkiewek
sól, pieprz
makaron wg uznania

Nastawiamy wodę  i gotujemy makaron. W tym czasie przygotujemy potrawkę.
Piersi kurczaka pokroić na cienkie plastry.
Cebulkę drobno posiekać.
Na dużej patelni roztopić masło i obsmażyć mięsko z obu stron. Dodać cebulkę i smażyć jeszcze chwilę mieszając.
Wlać śmietanę, dodać sól, pieprz oraz umyte rodzynki i gotować jeszcze chwilę ciągle mieszając.
Podać z akurat ugotowanym makaronem i pysznymi, orzeźwiającymi kiełkami rzodkiewek.
Smacznego:)