.

czwartek, 30 sierpnia 2012

Podajemy zakąski

Boczek faszerowany,pieczona karkówka

Schab pieczony ze śliwką

Łosoś i pstrąg w galarecie

Serca z pesto rosso



25 dag serduszek kurcząt
1 papryka  czerwona 
1 duży pomidor (2 małe)
1 cebula
1 łyżka oliwy
2łyżki pesto rosso (pesto czerwone)
2łyżki czerwonego wina
1łyżka zieleniny, koper, pietruszka

Serduszka ugotować tak, aby były miękkie.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w półtalarki, pomidory w ósemki. Lekko przesmażyć na oliwie.
Dodać, ugotowane, odcedzone serca i pesto rosso połączone z winem..Wymieszać, posypać zieleniną. i można podawać z makaronem lub bagietką. Dobrym dodatkiem będzie dobrze schłodzone frascati.