Frozen chocolate
cake with ice cream cherry.
4 jajka
175 g cukru
100 g mąki
1 płaska
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
500 g lodów
wiśniowo-śmietankowych
50 g czekolady
Wykonanie.
Jajka utrzeć z
cukrem na pulchną masę.
Dodać mąkę
przesianą z proszkiem i kakao, wymieszać dokładnie.
i piec w
temp.180stop.przez 30 minut.
Zostawić w
formie do przestygnięcia i następnie wyjąć.
Ściąć z
wierzchu plaster o grubości 1 cm.
Z reszty za
pomocą noża i łyżki usunąć ciasto pozostawiając wokół i na dnie ściankę
grubości 1 cm.
Z zamrażalnika
wyjąć lody ,utrzeć łyżką, aż trochę zmiękną i wypełnić nimi ciasto.
Przykryć
wcześniej odciętym plastrem i zamrażać przynajmniej przez 2 h.
Dobrze smakuje
polane czekoladą.
Rada. Do tego ciasta dobre są też lody miętowo-czekoladowe.
wspaniały pomysł na taką pogodę!
OdpowiedzUsuńchyba dzisiaj zrobię :)
pozdrawiam serdecznie :)
Che delizia !!! :) Claudia
OdpowiedzUsuńnie będę pytać, tylko się częstuję tymi delicjami:)
OdpowiedzUsuńPomysł doskonały. Jestem łasuchem lodowy, więc chętnie poczęstowałabym się. Ale cóż dopóki nie zrobię oko nacieszę tym widokiem :)
OdpowiedzUsuńLodyyyy w kazdej postaci..uwielbiam... swietny pomysö jak zawsze:)) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńAle bajerek! I to ciasto Ci pięknie wyszło!
OdpowiedzUsuńChef, I tried this recipe,it was super delicious...
OdpowiedzUsuńThank you for sharing....
http://foodandmoreblog.blogspot.in
Poezja !!
OdpowiedzUsuń