.

piątek, 2 sierpnia 2013

Zapiekany duet - pieczarka + jajko.




Składniki:
Duże pieczarki i tyle samo jajek ,mogą być małe.
Plastry pomidorów.
Sól, pieprz.
Szczypiorek.
Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem  .
Do każdego kapelusza wbić jajko, posypać solą i pieprzem.
Ułożyć na grubym plastrze pomidora , na wysmarowanej oliwą blaszce i zapiekać w piekarniku do ścięcia białka.
Podawać posypane szczypiorkiem  ,solo lub z bagietką albo z ziemniaczkiem

18 komentarzy:

  1. pięknie wyglądają i pewnie cudownie smakują:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja lubię potrawy z pieczarkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Juz wiem do czego mozna wykorzystac te mega wielkie pieczarki;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ottimo piatto e che bella presentazione...complimenti sei un vero Chef ho visto le tue ricette e c'è davvero da leccarsi i baffi.
    Buona Estate
    Zagara & Cedro

    OdpowiedzUsuń
  5. no proszę człowiek uczy się całe życie ;) nie raz już jadłam faszerowane pieczarki ale nie wpadłabym na to że można je nafaszerować jajkiem :)
    super ! pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo , bardzo ciekawe przepisy i co najwazniejsze wszystko wyglada przepysznie!!! pozdrawiam i obserwuje :)pa agata

    OdpowiedzUsuń
  7. Przesmaczne zdjęcie, pomysł na jajko w pieczarce też niczego sobie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. smacznie wygląda:), ja robie takie zapiekane jajko w silikonowej formie na babeczki, tyle że ja dokładam suszonego pomidora i szynkę parmeńską, musze wypróbowac z pieczarką :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Madre mia, pero que cosa mas rica.
    Te sigo.

    OdpowiedzUsuń
  10. Madre mia, pero que cosa mas rica.
    Te sigo.

    OdpowiedzUsuń