.

wtorek, 30 lipca 2013

Malinowe ciasto.




Biszkopt upieczony z 5 jaj przekroić na plastry ,lekko nasączyć winnym ponczem i przełożyć masą malinową. Wierzch obsypać owocami wg uznania.
Masę malinową przygotowałem błyskawicznie wykorzystując gotowy półprodukt i co najważniejsze bez uszczerbku dla smaku i konsystencji.
500ml śmietany kremowej
1 torebka -"Masa śmietanowa o smaku malinowym" dr.Oetkera
500g malin
Masę przygotować wg instrukcji na opakowaniu ,czyli ubić śmietanę i dodać "proszek" Oetkera.
Ja do ubitej masy dodałem połowę malin, lekko wymieszałem i przełożyłem na krążki biszkoptu. Wierzch obsypałem resztą malin i czarną porzeczką.

P.s. Nie jestem zwolennikiem gotowych mas ,ale w tym przypadku nie zawiodłem się.