Summer
mushrooming.
1 płat ciasta
francuskiego
300 g malin
200 ml śmietany
36%
2 łyżeczki
cukru pudru
jajko do
posmarowania
Wykonanie.
Z ciasta
francuskiego wyciąć kółka o średnicy 5 cm.
Ułożyć na lekko
natłuszczonej blaszce ,posmarować jajkiem i piec w temp. 200 stop. około 7 min,
aż się ładnie zarumienią. Pod koniec można włączyć nawiew.
Sos coulis
-połowę malin zmiksować dodając cukier i przetrzeć przez sitko.
Sos wylać na
przygotowane talerzyki.
Upieczone, wyrośnięte
ciasteczka przeciąć w poprzek.
Ubić śmietanę z
1 łyżeczką cukru.
Spody
ciasteczek wypełnić ubitą śmietaną i malinami. Przykryć kapeluszem.
Ułożyć po trzy grzybki na sosie malinowym.
Molto carini !!!
OdpowiedzUsuńŚwietne!!! Proste i bardzo efektowne :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńUn postre no solo delicioso por sus ingredientes sino también por una fantástica presentación. Perfecto!!!
OdpowiedzUsuńCzad!! Pomysł rewelacyjny, wykonanie jeszcze lepsze!!
OdpowiedzUsuńGrzybki z Siedmiomilowego Lasu, śliczne!
OdpowiedzUsuńPiękne "grzyby" ;)
OdpowiedzUsuńale mnie nabrałeś, myślałam, że grzyby się sypnęły w lesie - a tu proszę można zaspokoić chętkę ich słodką odmianą :)
OdpowiedzUsuń