.

poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Bakłażan i papryka na focaccii lub podobnym chlebku .


Eggplant and peppers on focaccia.


Składniki.
1 mały bakłażan
1 focaccia
2 łyżki  koncentratu pomidorowego
1 cebula czerwona
1 papryka mała
2 łyżki kolendry posiekanej
1 łyżka parmezanu utartego
1 łyżka sera cheddar utartego
2 łyżki oleju

Wykonanie.
Plastry bakłażana lekko posolić i usmażyć na złocisto.
Focaccię pokroić na 4 części i następnie na połowę horyzontalnie.
Zrumienić z obu stron na rumiano i posmarować koncentratem pomidorowym.
Na każdym kawałku chlebka położyć bakłażan, plaster cebuli, paski papryki, posypać  świeżą kolendrą i wymieszanymi serami.
Wstawić do pieca na umiarkowanie gorący grill ,aż sery się stopią.