.

środa, 27 lipca 2011


Torcik brzoskwiniowy  -mini


Biszkopcik

4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku

Krem
0,5kostki masła
3łyżki cukru pudru
1żółtko
3łyżeczki likieru brzoskwiniowego lub cytrynowego

3brzoskwinie
1galaretka brzoskwiniowa

1.Upiec biszkopt.
Białka ubić z cukrem. Dodać ubite żółtka. Lekko wymieszać. Dosypać  przesianą mąkę z proszkiem.
Wymieszać, piec w temp.160stop.około 30min.
2.Wszystkie składniki kremu utrzeć.
3.Biszkopt lekko nasączyć-woda + likier.
Posmarować kremem, ułożyć  cząstki brzoskwiń, zalać tężejącą galaretką do, której użyć  1,5 szklanki wody.