.

środa, 16 kwietnia 2014

Roladki z polędwicy z szynką i serem.


Roulade of pork loin with ham and cheese.


Składniki.
0,5 kg polędwica wieprzowa
5 plasterków szynka parmeńska
10 dag ser gorgonzola
2 jajka
15 dag bułka tarta
Przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz
olej do smażenia

Wykonanie.
Warkocz polędwicy wieprzowej oczyścić  z błon. Podzielić  na 5 części. Rozklepać  przez folię. Każdy plaster posypać przyprawą do potraw kucharek i pieprzem, a następnie na każdym położyć  plaster szynki parmeńskiej i po 2 dag sera pleśniowego.
Plastry ciasno zwinąć w ruloniki i obtoczyć w bułce tartej, następnie w rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej.
Ruloniki obsmażyć z każdej strony na oleju i wstawić do nagrzanego piekarnika na 6 minut.