.

niedziela, 25 sierpnia 2013

Owocowy zawrót głowy.




Owocowy zawrót głowy:

Raczej w przenośni ,ale kto ma słabą głowę to kto wie ,może...
Wybieramy ulubione owoce i dopasowujemy do nich wina ,które wydobędą i podkreślą ich smak.

Wybrałem czarną porzeczkę i zalałem ją galaretką przygotowaną na czerwonym winie. Użyłem włoskiego wina Celebro [TUTAJ] ,którego owocowa nuta doskonale koresponduje z czarną porzeczką.
Obrane ze skórki i pestek ,białe winogrona zalałem galaretką na bazie francuskiego białego Celebro [TUTAJ]. Jego orzeźwiający ,łagodny owocowy smak świetnie harmonizuje z delikatnymi winogronami.
Smak aromatycznych malin i różowe wino Celebro [TUTAJ] tworzą doskonały duet.
Przygotowując  takie winno owocowe trio najpierw zalewamy porzeczki ,czekamy aż galaretka stężeje i dopiero wtedy nakładamy winogrona ,które zalewamy schłodzoną  jasną galaretką .
Po stężeniu  drugiej warstwy  nakładamy maliny i zalewamy różową galaretką.

Połączenie lekkich, delikatnych smaków win  i owoców z cięższymi  stanowi ciekawe doznania smakowe. Więcej o tych doskonałych winach na - www.facebook.com/KlubCelebro.