Przepis dla sympatycznej Małgorzaty K.
Z okna mojego gabinetu mam widok na łąkę i pasące się na niej krówki. Od czasu do czasu sąsiedzi koszą trawę, nasunęło mi to pomysł zrobienia takiego jadalnego sianka, które będzie dekoracyjne i oczywiście jadalne i smaczne.
Trawka z pora:

Łososiowy mus
Składniki na 4 muszle:
50g łososia wędzonego
100g twarożku śmietankowego
50 ml śmietanki kremówki
1łyżka soku z limonki
Powyższe składniki zmiksować i napełnić muszle ugotowane al dente .
Mus z wątróbek a’la Fukier.
15 dkg. wątróbek drobiowych
5 dkg. masła
15 ml. koniak
Sól
Sos Tabasco ( kropelka)
Pieprz świeżo mielony
Wątróbki przesmażyć na maśle do półsurowego stanu, skropić koniakiem, przyprawić do smaku. Dokładnie zmiksować. Przełożyć masę, która winna mieć delikatny różowy kolor do małej miseczki i odstawić na parę godzin do lodówki, po czym wypełnić muszle. Bardzo dobrze smakuje ze słodkim białym winem. Ta prosta przekąska to przysmak prawdziwych znawców.