.

środa, 15 stycznia 2014

Eskalopki mielone z musem brokułowym.



Scallops with broccoli.

Składniki.

12 krążków z mięsa mielonego
1/2 kg brokułów 
2 łyżeczki żelatyny 
1 łyżka bulionu
150ml śmietany kremówki
6 pomidorków koktajlowych
12 cebulek marynowanych
0,5 łyżeczki  bazylii
0,5 łyżeczki  tymianek
sól, pieprz
3 łyżki oleju

Wykonanie.

Z ulubionego mięsa mielonego smażyć krążki.
Żelatynę namoczyć w zimnym bulionie i gdy napęcznieje ,rozpuścić w kąpieli wodnej.
Brokuły gotować 5 min w wodzie z solą i cukrem. Osączyć. Zimne zmiksować .Dodać żelatynę i zioła, doprawić do smaku. Wmieszać ubitą kremówkę. Mus wyciskać na krążki. Na każdym położyć połówkę pomidorka i cebulkę. Wstawić do lodówki.