.

poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku.


Skewers of chicken livers.

Składniki:
8 szt. wątróbka z drobiu
8 szt. szynka szwarcwaldzka
2 cebule
1 jabłko
przyprawa Kucharek
pieprz świeżo mielony
majeranek
olej do smażenia

Wykonanie:
Wątróbki drobiowe przyprawić i odstawić na 0,5 godziny, następnie przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki grillować na patelni, albo pod grillem w piekarniku.
W trakcie grillowania pokrojone w plastry jabłko,  posypać majerankiem i opiec z obu stron na patelni. Obsmażone plastry jabłka rozłożyć na półmisku i podać z szaszłykami.

7 komentarzy:

  1. Taki szaszłyk chętnie bym zjadła. Delikatne i pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bomba! genialny pomysł z tymi szaszłykami:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne połączenie, zjadłabym z przyjemnością!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie przepadam za wątróbką, ale pomysł dodania do szaszłyka jabłka bardzo mi się podoba. Co byś proponował zamiast wątróbki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobrze w tym zestawie wypada kaszaneczka,ale kurczak też będzie smakował.

      Usuń
  5. I kaszaneczke i kurczaczka lubię:) Dzięki:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Łał idealny zestaw dla mnie.Poprosze na wynos :)

    OdpowiedzUsuń