Skewers of chicken livers.
Składniki:
8 szt. wątróbka z drobiu
8 szt. szynka szwarcwaldzka
2 cebule
1 jabłko
przyprawa Kucharek
pieprz świeżo mielony
majeranek
olej do smażenia
Wykonanie:
Wątróbki drobiowe przyprawić i odstawić na 0,5 godziny, następnie
przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę
pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do
szaszłyków. Szaszłyki grillować na patelni, albo pod grillem w piekarniku.
W trakcie grillowania pokrojone w plastry jabłko, posypać majerankiem i opiec z obu stron na
patelni. Obsmażone plastry jabłka rozłożyć na półmisku i podać z szaszłykami.
Taki szaszłyk chętnie bym zjadła. Delikatne i pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńbomba! genialny pomysł z tymi szaszłykami:)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie, zjadłabym z przyjemnością!
OdpowiedzUsuńNie przepadam za wątróbką, ale pomysł dodania do szaszłyka jabłka bardzo mi się podoba. Co byś proponował zamiast wątróbki?
OdpowiedzUsuńDobrze w tym zestawie wypada kaszaneczka,ale kurczak też będzie smakował.
UsuńI kaszaneczke i kurczaczka lubię:) Dzięki:)
OdpowiedzUsuńŁał idealny zestaw dla mnie.Poprosze na wynos :)
OdpowiedzUsuń