.

czwartek, 30 października 2014

Chipsy ziemniaczane przeplatane boczkiem - szachownica


Potato chips with bacon - chessboard


Składniki.
ziemniaki
boczek
olej do smażenia

Wykonanie.
Duże ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry, najlepiej maszynką.
W każdym plasterku zrobić trzy nacięcia w poprzek ,nie dochodząc do brzegów .
Plastry boczku pociąć w 1,5 cm paski i wpleść w przecięcia tworząc szachownicę.
Smażyć w oleju na rumiano.

Mniej cierpliwym, proponuję przeciąć z jednej strony do końca brzegu.

6 komentarzy:

  1. Witam,
    no przepiękne te chipsy; nie dość, że zapewne smaczne to jeszcze człowiek może się pozachwycać sztuką, tym razem kulinarną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. sprytnie to wymyśliłeś :) wspaniały pomysł na ciekawą przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chipsy bekonowe ekskluzywne wydanie...pomyslowe:))

    OdpowiedzUsuń