Potato chips with
bacon - chessboard
ziemniaki
boczek
olej do smażenia
Wykonanie.
Duże ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry, najlepiej maszynką.
W każdym plasterku zrobić trzy nacięcia w poprzek ,nie dochodząc do brzegów
.
Plastry boczku pociąć w 1,5 cm paski i wpleść w przecięcia tworząc
szachownicę.
Smażyć w oleju na rumiano.
Mniej cierpliwym,
proponuję przeciąć z jednej strony do końca brzegu.
Hmm fajna propozycja.
OdpowiedzUsuńrewelacja:)
OdpowiedzUsuńWitam,
OdpowiedzUsuńno przepiękne te chipsy; nie dość, że zapewne smaczne to jeszcze człowiek może się pozachwycać sztuką, tym razem kulinarną :)
Świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńsprytnie to wymyśliłeś :) wspaniały pomysł na ciekawą przekąskę :)
OdpowiedzUsuńChipsy bekonowe ekskluzywne wydanie...pomyslowe:))
OdpowiedzUsuń