Trout with citrus.
Składniki.
0,5 cytryna
0,5 pomarańcza
1 cebula czerwona
1 por biała część
0,5 koper włoski
1 łyżka koperek posiekany
przyprawa Kucharek
przyprawa do ryb
tymianek
oliwa z oliwek
olej do smażenia
masło
Wykonanie.
Pstrągi wyczyścić,
oskrobać z łusek, umyć, osuszyć. Doprawić przyprawą do ryb. Odstawić na 15
minut.
Cytrynę i pomarańczę dobrze wyszorować pod ciepłą wodą.
Pokroić w półplasterki. Cebulę czerwoną, białą część pora i bulwę kopru
włoskiego pokroić w piórka i przesmażyć na oleju z dodatkiem masła. Doprawić
przyprawą do dań Kucharek i tymiankiem. Dodać pomarańczę i cytrynę, chwilę
poddusić. Na koniec dodać koperek.
Pstrągi napełnić
częścią farszu, związać nicią i opiec na
patelni grillowej, obłożyć pozostałym farszem.
W wersji drugiej.
Farsz rozłożyć w
naczyniu do zapiekania, na farsz położyć pstrągi, skropić oliwą z oliwek,
zapiec 20 minut w piekarniku.
musze popróbować z pomarańczem, bo z cytrynką to moja ulubiona wersja:)
OdpowiedzUsuńo jaki fajny talerz idealny do podawania rybek:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńŁał! świetne! muszę spróbować!
OdpowiedzUsuń