.

piątek, 28 marca 2014

Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną.


Rolls of  yufka with sheep cheese.


Składniki.
6 trójkątów ciasta yufka
1 białko lub woda
Olej do smażenia.

Nadzienie.
200gsera owczego
1 pęczek kopru
1 pęczek pietruszki
½ łyżeczki papryki mielonej
Pieprz świeżo zmielony.

Wykonanie.
Pietruszkę i koper posiekać. Ser pokruszyć i wymieszać z zieleniną, papryką i pieprzem.
Trójkąty yufki przesmarować stopionym masłem, nałożyć nadzienie, boki górne założyć  trochę do środka i zwijać roladki zaczynając od szerszej strony.
Smażyć we frytkownicy lub garnku z rozgrzanym olejem (180stop.) ,każdy krokiet 2-3 min, aż się zrumienią.
Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku i podawać.

Saha ła hana!  (Smacznego)


5 komentarzy:

  1. pysznie wyglądają i bardzo delikatnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniale wyglądają Twoje dania. Pozazdrościć umiejętności :) Pozdrawiam Chris :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniałe!:) podkradłabym kilka na spróbowanie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jedną porywam, bo chociaż chora ale apetyt mam ha ha :-) fajny farsz

    OdpowiedzUsuń
  5. W Turcji dostać można wszędzie, a w Polsce gdzie? Bardzo mi się podoba struktura tego ciasta, więc chętnie wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń