Rolls of yufka with
sheep cheese.
6 trójkątów ciasta yufka
1 białko lub woda
Olej do smażenia.
Nadzienie.
200gsera owczego
1 pęczek kopru
1 pęczek pietruszki
½ łyżeczki papryki mielonej
Pieprz świeżo zmielony.
Wykonanie.
Pietruszkę i koper posiekać. Ser pokruszyć i wymieszać z
zieleniną, papryką i pieprzem.
Trójkąty yufki przesmarować stopionym masłem, nałożyć
nadzienie, boki górne założyć trochę do
środka i zwijać roladki zaczynając od szerszej strony.
Smażyć we frytkownicy lub garnku z rozgrzanym olejem
(180stop.) ,każdy krokiet 2-3 min, aż się zrumienią.
Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku i podawać.
Saha ła hana!
(Smacznego)
pysznie wyglądają i bardzo delikatnie:)
OdpowiedzUsuńWspaniale wyglądają Twoje dania. Pozazdrościć umiejętności :) Pozdrawiam Chris :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe!:) podkradłabym kilka na spróbowanie;)
OdpowiedzUsuńJedną porywam, bo chociaż chora ale apetyt mam ha ha :-) fajny farsz
OdpowiedzUsuńW Turcji dostać można wszędzie, a w Polsce gdzie? Bardzo mi się podoba struktura tego ciasta, więc chętnie wypróbuję.
OdpowiedzUsuń