.

czwartek, 20 grudnia 2012

Prosta pasta z wędzonej makreli z kiełkami rzodkiewki.



Składniki:
1 makrela wędzona filet
½ papryka czerwona
2 małe ogórki konserwowe
1 cebula
1 garść kiełki rzodkiewki
2 łyżki majonez
1 łyżka śmietana 18%
Sól, pieprz świeżo mielony

Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojoną makrelę i kiełki rzodkiewki. Majonez połączyć z gęstą śmietaną i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

6 komentarzy:

  1. Zrobię na jutro, pysznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale smakowicie wygląda, ja też przymierzam się do robienia pasty ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha! jestem miłośniczką wszelkich past:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda obłędnie!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie!

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam pasty rybne, to jedna z niewielu rzeczy, które w kuchni przygotowuje mój mąż ! Twoja wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń