.

sobota, 24 maja 2014

Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami.


Pancake rolls with strawberries.


Składniki.
Ciasto naleśnikowe.
100g mąki
250ml mleka
2 jajka
szczypta soli

Nadzienie.
250g twarogu śmietankowego
125ml śmietanki 30%
1 cukier waniliowy
1 łyżka cukru pudru
5 łyżeczek żelatyny
4 łyżki mleka
250g truskawek

Sos.
250g truskawek
2 plasterki świeżego imbiru
2 łyżki cukru pudru

Wykonanie.
Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 30minut.
Na patelnię naleśnikarkę ,24 cm, nalać ciasto i smażyć cienkie naleśniki, przewracając na drugą stronę. Wychodzi 5-6 naleśników.
Ubić kremówkę z cukrem pudrem.Twaróg zmiksować i połączyć z rozpuszczoną w gorącym mleku żelatyną. ubitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.
Tężejącą masę wyłożyć na naleśniki .
Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h.
Następnie pokroić w plastry.
Truskawki na sos blendować  z cukrem i imbirem.

Roladki podawać z sosem truskawkowym.

8 komentarzy:

  1. Ależ ładnie to wygląda. Mniam....

    OdpowiedzUsuń
  2. naleśniki już same wyglądają pysznie, ale ten sosik sprawia, że muszą być obłędne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie proste, ale ty umiesz tak podać, że nawet anorektyk by sie skusił :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. maravilloso!!! realmente me parece una combinación deliciosa y una presentación muy bonita, muy, muy apetecible. Genial!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Tu są pojedynczo zwijane naleśniki czy złożone po kilka??Ile roladek z tych 5-6 naleśników wyszło??

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie proste a zarazem fantastyczne pomysły

    OdpowiedzUsuń