Figa with poppy
seeds and noodles
2 figi
3 łyżki maku
1 łyżeczka
masła
1 łyżeczka
miodu
1 łyżeczka soku
z cytryny
1 łyżka
rodzynek
skórka
cytrynowa
2 garście
łazanek
Wykonanie.
Mak zalać
wrzącą wodą i pogotować na małym ogniu przynajmniej 30min.
Osączyć i
utrzeć lub nie.
Masło stopić w
rondelku, dodać miód, sok cytrynowy, rodzynki i otartą skórkę cytrynową. Dobrze
wymieszać
Ugotować
łazanki w osolonej wodzie. Odcedzić i połączyć z makiem. Obłożyć figami
pokrojonymi w cząstki.
Albo, łazanki
ułożyć na talerzu, cząstki fig wokół i polać makiem z dodatkami.
pychotka!
OdpowiedzUsuńzakochałam się w tym połączeniu już na sam widok tych zdjęć:D
OdpowiedzUsuń