Croquette with slices of bread
1 pajda chleba
2 łyżki majonez
4 plastry ser żółty
2 plastry szynka wędzona
1 pomidor
chilli
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie.
Z pajdy pszennego chleba, odkroić skórkę, rozwałkować na
folii spożywczej. Tak przygotowany chleb, posmarować majonezem, rozłożyć żółty
ser, oprószyć chilli i położyć po dwa plasterki szynki wędzonej.
Pomagając sobie folią, zrolować.
Jajko roztrzepać,
posolić i pędzlem posmarować nasze ruloniki z chleba, a następnie
obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na oleju. Osączyć na papierze
kuchennym. Pokroić w plastry, podać z pomidorem.
Wyglądają niesamowicie apetycznie.
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł.
OdpowiedzUsuń