Romaine lettuce
marinated.
2 sałaty
rzymskie mini
sól
koperek do
posypania
Marynata.
1
pomarańcza-sok
2 łyżki oliwy z
oliwek
2 łyżki octu
balsamicznego
1 łyżka miodu
Wykonanie.
Składniki
marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego.
Sałaty umyć, obrać
z zewnętrznych liści i przekroić na połówki.
Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu
zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać
koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs.
Szybka przekąska.
Składniki:
3 liście bazylii
3 pomidorki koktailowe
3 kulki małe mozzarella
kilka kropel octu balsamicznego
Całość spiąć wykałaczką i skropić octem balsamicznym.
Ciekawa propozycja :) Pozdrawiam Chris :)
OdpowiedzUsuńPowiem krótko: GENIALNE!
OdpowiedzUsuńkolejny ciekayw pomysł który mnie zaskoczyłeś:)
OdpowiedzUsuńKurcze Krzysiu, ależ Ty jesteś kreatywny- to musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam !!
hm, ta sałata rzymska, nie jadłam jeszcze w takiej formie, muszę to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńMógłbyś do mnie szybko wpaść z takimi szybkimi przekąskami :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne pomysły!
OdpowiedzUsuń