Krem z suszonych śliwek.
Składniki.
20 dag śliwek suszonych
2 łyżki miodu
1 łyżka śliwowicy
1 łyżeczka żelatyny
200 ml śmietany kremowej
100 g orzechów włoskich uprażonych
Śliwki przepłukać, zalać niewielką ilością wody przegotowanej i zostawić na
2 godziny.
Odcedzić i ugotować do miękkości. Śliwki zmiksować z miodem i śliwowicą.
W wywarze ze śliwek rozpuścić
żelatynę i wymieszać z masą śliwkową. Wlać do salaterek i schłodzić. Podawać z
ubitą śmietaną i orzechami .
Drogi Krzysiu, Twojego bloga też mi „wybija” zanim zdążę wpisać komentarz. To przez licznik odwiedzin. Jestem załamana, nie wiem, czy uda mi się wkleić ten komentarz.
OdpowiedzUsuńMniam, pyszny musiał być ten deser :)
OdpowiedzUsuń