Cake white - black
fruit.
Składniki.
2 szklanki mąki
2 jajka
1/2 szkl. cukru
125g masła
1 łyżeczka
cukru waniliowego
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 łyżka
śmietany 18%
5 łyżek dżemu z
czarnej porzeczki
30 dag truskawek
1 łyżka kisielu
truskawkowego-proszek
3 białka
3/4 szkl. cukru
Wykonanie.
Zagnieść mąkę z
proszkiem, jajkami, masłem i cukrami.
Podzielić na 3
części.
Do jednej dodać
kakao i śmietanę i zagnieść.
Wszystko włożyć
do zamrażalnika na 30minut.
Jedną część
wyłożyć na blaszkę. Posmarować dżemem z czarnej porzeczki.
Następnie
zetrzeć na tarce ciasto ciemne.
Białka ubić z
cukrem .Truskawki wymieszać z kisielem i dodać do piany.
Owocową pianę
wyłożyć na ciasto .
Na pianę
zetrzeć trzecią część ciasta.
Piec w
temp.180-170 stop. około 40 minut.
Przed podaniem posypać listkami mięty.
takie ciacho nie może nie smakować:) kruche górą!:D
OdpowiedzUsuńmożna kawałek?:)
OdpowiedzUsuńWOW!!! Niezwykle apetyczne :) Pozdrawiam Chris :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciasta, gdzie smak owoców jest na pierwszym miejscu :) I wygląda cudnie :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń