Grilled zucchini with cherry tomatoes.
1 szt. cukinia
2 łyżki majonez
1 łyżka sos chilli
15 pomidorki koktailowe
5 dag ser mozzarella
Przyprawa do dań Kucharek
zioła prowansalskie
Tymianek
oliwa z oliwek
pieprz
sól
Wykonanie.
Cukinię, pokroić w plastry.
Posypać przyprawą do dań Kucharek, ziołami
prowansalskimi, przepędzlować oliwą z oliwek. Odstawić na 15 minut. Po tym
czasie plastry grillować na patelni grillowej. Przełożyć na blachę do
zapiekania. Majonez wymieszać z sosem chilli, dodać pieprz. Posmarować każdy
plaster zgrillowanej cukinii i położyć na wierzch nacięty na krzyż pomidorek
koktailowy. Pomidorki posolić, oprószyć tymiankiem, posypać odrobiną startej mozzarelli.
Zapiec 8 minut w piekarniku pod grillem.
bardzo apetyczna i fajna przekąska! chętnie skorzystam z przepisu, bo sezon na grilla u nas już się rozpoczął ;) gościom na pewno posmakuje
OdpowiedzUsuńwspaniale wyglądają, to świetny pomysł na przekąskę!
OdpowiedzUsuńrewelacja:) jak zawsze:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię z pomidorem! Dodatek mozzarelli z pewnością sprawia, że ta przekąska jest jeszcze lepsza!
OdpowiedzUsuńMe gustan mucho estos aperitivos de verdura, se ven deliciosos. Un saludo.
OdpowiedzUsuń