.

niedziela, 11 maja 2014

Mała przekąska - cukinia spod grilla.


Grilled zucchini with cherry tomatoes.


Składniki.
1 szt.  cukinia
2 łyżki  majonez
1 łyżka sos chilli
15 pomidorki koktailowe
5 dag ser mozzarella
Przyprawa do dań Kucharek
zioła prowansalskie
Tymianek
oliwa z oliwek
pieprz
sól

Wykonanie.
Cukinię, pokroić w plastry.
Posypać przyprawą do dań Kucharek, ziołami prowansalskimi, przepędzlować oliwą z oliwek. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie plastry grillować na patelni grillowej. Przełożyć na blachę do zapiekania. Majonez wymieszać z sosem chilli, dodać pieprz. Posmarować każdy plaster zgrillowanej cukinii i położyć na wierzch nacięty na krzyż pomidorek koktailowy. Pomidorki posolić, oprószyć tymiankiem, posypać odrobiną startej mozzarelli. Zapiec 8 minut w piekarniku pod grillem.

5 komentarzy:

  1. bardzo apetyczna i fajna przekąska! chętnie skorzystam z przepisu, bo sezon na grilla u nas już się rozpoczął ;) gościom na pewno posmakuje

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniale wyglądają, to świetny pomysł na przekąskę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam cukinię z pomidorem! Dodatek mozzarelli z pewnością sprawia, że ta przekąska jest jeszcze lepsza!

    OdpowiedzUsuń
  4. Me gustan mucho estos aperitivos de verdura, se ven deliciosos. Un saludo.

    OdpowiedzUsuń