Składniki:
3 jajeczka przepiórcze
3 plasterki ogórka
1 plaster szynki
2 łyżki "Ajvaru"
1 jajko
listki kolendry
Wykonanie:
Roztrzepać jajko ,wlać do butelki z małą dziurką i na dobrze rozgrzanej
,natłuszczonej lekko patelni "smażymy" pajęczynkę ,tworząc dowolny
wzór. Przez otworek w butelce wylewamy jajko na patelnię.
Ugotować jajeczka ,każde owinąć paskiem szynki.
Na talerz wyłożyć ajvar ,a na nim ustawić jajeczko na plasterku ogórka.
Całość nakryć jajeczną pajęczyną.
Analogicznie przygotować przekąskę
pojedynczą.
Przepięknie podane! Wygląda lepiej niż w najlepszej restauracji! Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalna przystawka.
OdpowiedzUsuńUna receta muy buena y con una presentación excelente. Un saludo.
OdpowiedzUsuńTo prawda, ślicznie podane! :)
OdpowiedzUsuńAle super :)
OdpowiedzUsuńprzepięknie sie prezentuje ;)
OdpowiedzUsuńpiękne !
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowe a jak gustownie podane :)
OdpowiedzUsuńWow! Wygląda wspaniale! Ładnie podane i ciekawie z tym jajkiem wylewanym przez dziurkę! Na pewno sposób wykorzystam aby zaskoczyć mojego M:))) Dzięki i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie podane, jak zwykle u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńta pajęczyna skradła me serce!
OdpowiedzUsuńDziękuję za pajęczynkę, całość pięknie wygląda:)
OdpowiedzUsuńCudeńko nic dodać nic ująć :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNawet nawet, przyznaję. Za pomysł "6", za wizualny efekt "6".
OdpowiedzUsuńA mówią, że z jajami już wszystko wymyślono ;-), ... "bez jaj".
Pozdrawiam
Kazik
cudownie prezentuje się na talerzu, aż miło popatrzeć:)
OdpowiedzUsuńAle ślicznie zrobione, kolorowe, pomysłowe no i ta pajęczynka jak fajna.
OdpowiedzUsuńAle "perełki" wymyślasz. Pięknie. Po raz kolejny jestem pod wrażeniem Twojego dzieła. Bo i smaczne i taka dekoracja. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńale pięknie wygląda:) śliczne aż szkoda jeść:)
OdpowiedzUsuńRealmente espectacular... te copio la idea porque tu presentación es maravillosa. Felicidades y enhorabuena por tu creatividad, hacía tiempo que no veía algo tan sencillo y presentado tan bonito. Saludos. Sonsoles
OdpowiedzUsuńta pajęczynka rozłożyła mnie na łopatki!:) niezwykle pięknie podane, profesjonalne danie!
OdpowiedzUsuńUlala. Jaka estetyka podania :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Łał! Jestem pod wrażeniem :)
OdpowiedzUsuńarcydzieło!
OdpowiedzUsuńAle to apetycznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńArte culinario sin más!!!Estupenda receta y mejor presentación
OdpowiedzUsuń