.

czwartek, 7 listopada 2013

Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną.




Składniki:

3 jajeczka przepiórcze
3 plasterki ogórka 
1 plaster szynki
2 łyżki "Ajvaru"
1 jajko
listki kolendry
Wykonanie:

Roztrzepać jajko ,wlać do butelki z małą dziurką i na dobrze rozgrzanej ,natłuszczonej lekko patelni "smażymy" pajęczynkę ,tworząc dowolny wzór. Przez otworek w butelce wylewamy jajko na patelnię. 
Ugotować jajeczka ,każde owinąć paskiem szynki.
Na talerz wyłożyć ajvar ,a na nim ustawić jajeczko na plasterku ogórka.
Całość nakryć jajeczną pajęczyną.

Analogicznie przygotować przekąskę pojedynczą.

25 komentarzy:

  1. Przepięknie podane! Wygląda lepiej niż w najlepszej restauracji! Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Una receta muy buena y con una presentación excelente. Un saludo.

    OdpowiedzUsuń
  3. To prawda, ślicznie podane! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo pomysłowe a jak gustownie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow! Wygląda wspaniale! Ładnie podane i ciekawie z tym jajkiem wylewanym przez dziurkę! Na pewno sposób wykorzystam aby zaskoczyć mojego M:))) Dzięki i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo fajnie podane, jak zwykle u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ta pajęczyna skradła me serce!

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziękuję za pajęczynkę, całość pięknie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Cudeńko nic dodać nic ująć :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. Nawet nawet, przyznaję. Za pomysł "6", za wizualny efekt "6".
    A mówią, że z jajami już wszystko wymyślono ;-), ... "bez jaj".
    Pozdrawiam
    Kazik

    OdpowiedzUsuń
  11. cudownie prezentuje się na talerzu, aż miło popatrzeć:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale ślicznie zrobione, kolorowe, pomysłowe no i ta pajęczynka jak fajna.

    OdpowiedzUsuń
  13. Ale "perełki" wymyślasz. Pięknie. Po raz kolejny jestem pod wrażeniem Twojego dzieła. Bo i smaczne i taka dekoracja. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. ale pięknie wygląda:) śliczne aż szkoda jeść:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Realmente espectacular... te copio la idea porque tu presentación es maravillosa. Felicidades y enhorabuena por tu creatividad, hacía tiempo que no veía algo tan sencillo y presentado tan bonito. Saludos. Sonsoles

    OdpowiedzUsuń
  16. ta pajęczynka rozłożyła mnie na łopatki!:) niezwykle pięknie podane, profesjonalne danie!

    OdpowiedzUsuń
  17. Ulala. Jaka estetyka podania :D
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  18. Łał! Jestem pod wrażeniem :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Arte culinario sin más!!!Estupenda receta y mejor presentación

    OdpowiedzUsuń