Chicken
with goat cheese and sun-dried tomatoes.
Składniki:
8 dag ser kozi
20 listków szpinaku
8 szt. suszone włoskie pomidory
sól, pieprz
1 szt. ciasto francuskie mrożone
1 jajko
oliwa
Wykonanie:
Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć
świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście
świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille.
Rulony rozłożyć na cieście francuskim. Ciasto naciąć i na wierzchu zrobić z
ponacinanego ciasta plecionkę. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Położyć na lekko
wysmarowaną oliwą blachę. Piec 40 min. w temperaturze 170 oC.
Pięknie wyglądają tak podane mięsa, a tam gdzie są pomidory suszone i ser kozi to musi być i pyszne!!
OdpowiedzUsuńnominowałam Twój blog do Liebsteblog Award , jeżeli masz ochotę do zabawy to zapraszam
pozdrawiam cieplutko:)
wygląda bardzo fajnie i pewnie jest pyszne! świetne danie kiedy spodziewamy się gości:)
OdpowiedzUsuńrobiłam podobny filet, ale bez koziego sera :) teraz pora to zmienić, bo wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńKrzysiu, mam nadzieję, że zdążę wkleić komentarz, zanim mnie „wybije” (piszę w wordzie i wklejam). To chyba pseud-zasługa nowego antywirusa, jakaś aplikacja w blogu twoim i jeszcze paru znajomych powoduje takie problemy. Ale mniejsza z tym: życzę w Nowym Roku ciągle weny twórczej, bo wszyscy się uczymy od Ciebie, jaka cudowna może być kuchnia! Wszystkiego dobrego w 2014 roku!
OdpowiedzUsuńMaravillosa receta. Yo en Noche Vieja tengo solomillo Wellington, que si no...
OdpowiedzUsuńNiech taneczny lekki krok
OdpowiedzUsuńbędzie z Tobą cały rok.
Niech prowadzi Cię bez stresu,
od sukcesu do sukcesu!
Szczęśliwego Nowego Roku.
przesyła cały Potravel, czyli
Agnieszka, Kuba i Zosia :)
dziś miałam podobny obiadek ale bez sera koziego z pieczarkami i serem żółtym
OdpowiedzUsuń