.

czwartek, 14 listopada 2013

Kartofelek z marchewką.


Składniki:

5 średnich kartofli
5 cieniutkich marchewek, najlepiej młodych
5 liści sałaty
sól, pieprz, papryka
koperek ,pietruszka




Za pomocą wycinaka gniazd nasiennych  wydrążyć tunel w kartoflach i obrać je.
Marchewki obrać i wsunąć w tunel. Warzywa ugotować w osolonej wodzie. Uważać ,żeby kartofli nie rozgotować.
Wyjąć z wody ,ułożyć na sałacie i posypać ulubionym ziołem i przyprawą.

Tak przygotowany kartofel ,to już pommes (fr.ziemniak), który doda splendoru każdej potrawie.



8 komentarzy:

  1. Christopher, dzisiaj można u Ciebie oko nacieszyć :) Świetny pomysł na podanie ziemniaczków. Bardzo mi się podoba. Na pewno skorzystam z takiej propozycji. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty zawsze coś wymyślisz fajnego:) do takich ziemniaków mogłabym z pewnością przekonać moje córki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ups, u mnie dzisiaj tak nadziany kurczak, ale nie podglądałam:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. ślicznie podane, jak zawsze z resztą u Ciebie, nie mogę się napatrzeć:)

    OdpowiedzUsuń
  5. No i popatrz jak marchewka pokochała kartofel... :))
    Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  6. Eres un excelente cocinero, un artista. Me encanta tu cocina y su presentación. Te invito a pasar por mi blog pues estoy de sorteo, si te apetece allí estaré. saludos.

    OdpowiedzUsuń
  7. Swietny pomysł na urozmaicenie dania

    OdpowiedzUsuń