Składniki:
5 średnich kartofli
5 cieniutkich marchewek, najlepiej młodych
5 liści sałaty
sól, pieprz, papryka
koperek ,pietruszka
Za pomocą wycinaka gniazd nasiennych wydrążyć tunel w kartoflach i obrać je.
Marchewki obrać i wsunąć w tunel. Warzywa ugotować w osolonej wodzie. Uważać
,żeby kartofli nie rozgotować.
Wyjąć z wody ,ułożyć na sałacie i posypać ulubionym ziołem i przyprawą.
Tak przygotowany kartofel ,to już
pommes (fr.ziemniak), który doda splendoru każdej potrawie.
Christopher, dzisiaj można u Ciebie oko nacieszyć :) Świetny pomysł na podanie ziemniaczków. Bardzo mi się podoba. Na pewno skorzystam z takiej propozycji. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńTy zawsze coś wymyślisz fajnego:) do takich ziemniaków mogłabym z pewnością przekonać moje córki:)
OdpowiedzUsuńups, u mnie dzisiaj tak nadziany kurczak, ale nie podglądałam:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
ślicznie podane, jak zawsze z resztą u Ciebie, nie mogę się napatrzeć:)
OdpowiedzUsuńNo i popatrz jak marchewka pokochała kartofel... :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko.
ale świetny pomysł!!!
OdpowiedzUsuńEres un excelente cocinero, un artista. Me encanta tu cocina y su presentación. Te invito a pasar por mi blog pues estoy de sorteo, si te apetece allí estaré. saludos.
OdpowiedzUsuńSwietny pomysł na urozmaicenie dania
OdpowiedzUsuń