Duck
legs in malaga
2
kacze udka
1/2
szklanki wina Malaga
3
goździki
gałka
muszkatołowa
skórka
starta z pomarańczy
sól
pieprz
1
jabłko
1
pomarańcza
Wykonanie.
Z połowy pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok Przyprawy zmiażdżyć i natrzeć nimi udka, posypać solą i pieprzem, dodać skórkę pomarańczy .Sokiem skropić mięso. Odstawić na 1h.
Z połowy pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok Przyprawy zmiażdżyć i natrzeć nimi udka, posypać solą i pieprzem, dodać skórkę pomarańczy .Sokiem skropić mięso. Odstawić na 1h.
Udka ułożyć w garnku, podlać łyżką wody i opiec z obu
stron pod przykryciem. Polewać wytopionym tłuszczem, dodać cząstki jabłka..Po
30 minutach nadmiar tłuszczu zlać i wlać malagę .Dusić ,aż mięso będzie
miękkie, pod koniec odkryć i mięso zrumienić. Podawać z plastrami pomarańczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz