Potato soup with
meatballs
Składniki.
4 ziemniaki
1 marchewka
1 cebula
1/4 selera
korzeniowego
1 łyżka masła
pieprz
sól
Kulki mięsne z majerankiem.
25 dag wołowiny
zmielonej
1 jajko
1 cebulka
1 łyżeczka
majeranku
sól
pieprz
Wykonanie.
Wszystkie warzywa
pokroić w kostkę.
Ziemniaki zalać
wrzącym wywarem.
Pozostałe warzywa
przesmażyć na maśle i dołożyć do ziemniaków. Gotować 5 minut.
Przygotować
pulpeciki. Zmielone mięso, najlepiej wołowe, ale może być inne, połączyć z
przesmażoną cebulką i jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Formować nieduże
kulki.
Kulki mięsne włożyć
do zupy i gotować 10-15 minut.
Posypać
majerankiem ,najlepiej świeżym i podać.
Oj chyba zrobie jutro taka zupkę, wyglada pzepysznie ;)
OdpowiedzUsuń