.

czwartek, 9 października 2014

Pomidory zapiekane z gruszką i smażonymi kaparami


Roasted tomatoes with pear and fried capers


Połączenie kwaśnego, słodkiego i słonego też może być atrakcyjne.

Składniki.
2 pomidory
1 gruszka Konferencja
2 łyżki kaparów królewskich
1 łyżka bazylii
sól

Wykonanie.
Z pomidorów ściąć górę i wydrążyć wnętrze, posolić.
Kapary smażyć na oliwie ,aż się rozwiną.
Gruszkę dojrzałą obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z kaparami i posiekanymi listkami bazylii.
Pomidory napełnić, przykryć czapeczką i zapiec.

Danko doskonałe jako przystawka.

1 komentarz:

  1. Pomidor, gruszka i kapary brzmi bardzo interesująco. Pozdrawiam Chris :)

    OdpowiedzUsuń