.

niedziela, 12 października 2014

Łosoś w folii z cytryną


Salmon in foil with lemon


Składniki
25 dag filet z łososia
0,5 łyżeczki  sól morska
1 łyżeczka natka pietruszki
1 łyżeczka koperek
0,5 cytryna
1 łyżeczka oliwa z oliwek
przyprawa do ryb

Wykonanie
Rozłożyć folię aluminiową, przesmarować oliwką, posypać solą morską. Z łososia zdjąć  skórę, oczyścić z ości, położyć na przygotowanej folii, częścią od strony zdjętej skóry. Górną część posypać przyprawą do ryb, następnie natką pietruszki i koperkiem. Na wierzch położyć cienkie plasterki cytryny.

Łososia zawinąć w folię i włożyć do nagrzanego do 190 oC piekarnika na 20 - 25 minut.


2 komentarze:

  1. za taką rybkę mogłabym się pokroic:) moja ukochana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam Krzysiu. narobiłeś mi smaka na tą rybkę. Ponieważ wiem jak smakuje bo robię prawie tak samo, to ślina mi leci jak kiedyś moim psom, dobrze, że nie siadam, nie patrzę Ci prosto w oczy i nie miauczę- ha, ha.
    Pozdrawiam niedzielnie wieczorową porą- jak w filmie Barei -brunet.

    OdpowiedzUsuń