Salmon in foil with lemon
25 dag filet z łososia
0,5 łyżeczki sól
morska
1 łyżeczka natka pietruszki
1 łyżeczka koperek
0,5 cytryna
1 łyżeczka oliwa z oliwek
przyprawa do ryb
Wykonanie
Rozłożyć folię aluminiową, przesmarować oliwką, posypać
solą morską. Z łososia zdjąć skórę,
oczyścić z ości, położyć na przygotowanej folii, częścią od strony zdjętej
skóry. Górną część posypać przyprawą do ryb, następnie natką pietruszki i koperkiem.
Na wierzch położyć cienkie plasterki cytryny.
Łososia zawinąć w folię i włożyć do nagrzanego do 190 oC
piekarnika na 20 - 25 minut.
za taką rybkę mogłabym się pokroic:) moja ukochana!
OdpowiedzUsuńWitam Krzysiu. narobiłeś mi smaka na tą rybkę. Ponieważ wiem jak smakuje bo robię prawie tak samo, to ślina mi leci jak kiedyś moim psom, dobrze, że nie siadam, nie patrzę Ci prosto w oczy i nie miauczę- ha, ha.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam niedzielnie wieczorową porą- jak w filmie Barei -brunet.