Pork chop marinade
Przepis na te kotlety podany jest na kilku blogach.
Sprawdza się tak samo z piersią kurczaka jak i filetem ze schabu. Postanowiłem
go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko
1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest naprawdę dobra, warta polecenia, a sam
przepis wart zapamiętania.
Składniki:
5 szt. filet ze schabu
olej do smażenia
sól
Marynata:
2 jajka
2 łyżeczki śmietana 18%
2 łyżeczka ketchup
2 łyżeczki mąka ziemniaczana
1 łyżeczka musztarda
1 łyżeczka majeranek
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawa do dań Kucharek
pieprz
harrisa
Wykonanie:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać trzepaczką. Filety
ze schabu lekko rozklepać, lekko posolić i włożyć do marynaty. Pojemnik z marynatą i filetami
przykryć i wstawić do lodówki na 1-2
doby. Część marynaty zostanie wchłonięta przez filety, w pozostałej obtoczyć
nasze schabowe i smażyć z obu stron.
Hmm, ciekawy sposób na smaczne schabowe. Bardzo chętnie zapiszę ten przepis i skorzystam z niego :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie wraca do łask w mojej kuchni wieprzowina, głównie schab, zapiszę marynatę , jestem przekonana o wyrazistym smaku kotleta.
OdpowiedzUsuń