.

sobota, 16 sierpnia 2014

Rozgrzewający ananas.


Warming pineapple.


Ten ognisty ananas z grilla smakuje wybornie i cudownie rozgrzewa w chłodne dni.
 
Składniki.
ananas
papryka ostra
cukier brązowy
rum biały

Wykonanie.
Z ananasa wykroić plastry lub użyć z puszki, chociaż smak jest mniej atrakcyjny.
Plastry osuszyć i posypać ostrą papryką mniej lub więcej ,sprawa subiektywna.
Następnie otoczyć w cukrze brązowym i grillować na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej.
Grillować z obu stron po 2-3 minuty, aż cukier się skarmelizuje.
Polać białym rumem i delektować się wybornym smakiem deseru.

Dzieciom nie polewamy rumem i papryki dajemy mniej.

2 komentarze:

  1. Love grill pineapple, its another flavor very rich.

    OdpowiedzUsuń
  2. super!

    zapraszam na pesto po polsku :)

    OdpowiedzUsuń