Green gazpacho-hit in recent days.
Doskonała zupka na letnie obiadki.
1 duży ogórek
30 dag winogron zielonych
0,5 szt. papryki
białej
1 pajdka chleba
½ melona żółtego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwki z orzeszków ziemnych
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka pistacji
pieprz
Wykonanie.
¾ ogórka pokroić i zmiksować z połówkami winogron na
krem.
Połowę pokrojonego melona i chlebek dodać do kremu
ogórkowego i zmiksować.
Dodać zmiażdżony czosnek ,ocet ryżowy lub winny i pieprz.
Paprykę pokroić w paseczki i dodać do mieszaniny .
Resztę ogórka pokroić w plasterki, ćwiartki.
Również resztę melona pokroić w kostkę i dodać do zupki,
otrzymaliśmy ładne, zielone gazpacho.
Kilka winogron przekroić na pół i zdjąć skórkę. Obrane
pistacje posiekać.
Gazpacho nałożyć do miseczek, dodać kilka winogron,
posypać pistacjami i polać oliwką z orzeszków ziemnych lub klasyczną oliwą z
oliwek.
Jest boskie ,jak mówi moja żona.
musi być, bo już wygląd ma boski:)
OdpowiedzUsuńTwoja żona to ma dobrze...
OdpowiedzUsuń