Meat roulade with black pudding and feta cheese cold and
heat.
Składniki.
1 kg mięso z
łopatki wieprzowej
30 dag kaszanka
10 dag feta grecka
2 jajka
1 bułka namoczona w mleku
3 cebule
1 łyżka śmietana 18%
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
majeranek
pieprz
przyprawa Kucharek
Wykonanie.
Mięso zmielić, dodać 2 jajka, bułkę namoczoną w mleku i
odciśniętą, śmietanę, pokrojone w kostkę i przesmażone 2 cebule, przyprawy.
Całość dobrze wyrobić i rozłożyć na folii do pieczenia,
formując prostokąt.
Cebulę i ząbek czosnku, drobno pokroić w kostkę,
przesmażyć na oleju, dodać kaszankę. Całość chwilę smażyć, przestudzić i
rozłożyć na mięsie, formując wąski pasek, na który rozłożyć pokrojoną w kostkę
fetę.
Wyjąć z pieca i po
10 minutach pokroić w plastry i podać np. z sosem z kurek.
Jeżeli podajemy na zimno. Po wyjęciu z pieca pozostawić
do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na całą noc.
ale fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńO pyszności! Uwielbiam kaszankę, fajny sposób na jej podanie :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł i jak fajnie się prezentuje na talerzu. Z pewnością wypróbuję :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPrzepis ekstra!!! Oryginalny! Zapisuję na niedzielne pogaduchy przy kolacji. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNigdzie nie widziałam takiej rolady. Super pomysł! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się ten przepis!;) Super opcja na wykorzystanie kaszanki i to w towarzystwie fety - rewelacja!
OdpowiedzUsuń