Asparagus a gourmet feast.
50 dag szparagi białe
2 piersi z kurczaka
przyprawa do kurczaka
10 dag mozzarella
sól
cukier
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
1 szklanka mleko
0,5 szklanki wywaru ze szparagów
1 łyżka świeżej bazylii
Wykonanie.
Szparagi obrać dokładnie . Gotować 15 minut w osolonej i
lekko ocukrzonej wodzie. Osączyć, pozostawić wywar.
Piersi z kurczaka, przekroić wzdłuż, rozklepać przez
folię, przyprawić. Usmażyć z obu stron na patelni grillowej.
Na każdym plastrze rozłożyć szparagi, zwinąć i ułożyć w
naczyniu do zapiekania.
Z masła, mąki, mleka i wywaru ze szparagów, zrobić sos podobny
do beszamelowego, polać nim szparagi, posypać startą mozzarellą i zapiec w
piekarniku pod grillem około 10 minut.
Dodałem do naczynia do zapiekania ugotowane młode
ziemniaki, posypane koperkiem i kilka ciemnych winogron.
..... i zrobiłeś fantastyczne danie dla rodziny. Świetny pomysł. A szparagi niedługo się skończą :)
OdpowiedzUsuńU Ciebie jak zawsze smacznie :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
pyszności i jak ładne podane:)
OdpowiedzUsuńTakie danie to prawdziwa uczta, super połączenie smaków, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńto jest to co kocham najbardziej :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjne danie, bardzo ładnie podane!
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają!
OdpowiedzUsuńThis is a good looking dish....and I'm sure it's delicious too!
OdpowiedzUsuńPrawdziwa uczta! :)
OdpowiedzUsuńoooooooooooo tak to lubię!!!
OdpowiedzUsuńDobrze, że se człowiek chociaż popatrzy...
OdpowiedzUsuńZdecydowanie coś dla mnie. Szparagi, kurczak i mozzarella... pycha :-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie szkoda, że monitor nie oddaje zapachu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie !!!
Zapraszam również do siebie.
Życzę miłego dnia :D