.

piątek, 27 czerwca 2014

Babeczki z truskawkową konfiturą.


Muffins with strawberry jam.





Składniki.
12 babeczek kruchych
12 truskawek z konfitury
12 listków mięty
Krem.
1/2 kostki masła
3 łyżki cukru pudru
1 jajko
5 truskawek z konfitury

Wykonanie.
Utrzeć cukier z jajkiem i masłem na pulchną masę.
Dodać truskawki i utrzeć krem truskawkowy .
Każdą babeczkę napełnić kremem.
Na wierzchu położyć truskawkę
i ozdobić listkiem mięty.

Ułożyć na paterze i niestety szybko znikną.

6 komentarzy:

  1. Per forza sono finiti in fretta, sono molto belli e sicuramente buonissimi !!! Claudia

    OdpowiedzUsuń
  2. o jakie słodkie maluszki:) takie na raz do buzi:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Very easy,delious recipe...thanks for sharing

    OdpowiedzUsuń
  4. Musisz mieć maleńkie foremki do babeczek, podziwiam zapał :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Babeczki zawsze pyszne a z letnimi owocami najlepsze

    OdpowiedzUsuń

  6. wyglądają bajecznie - pozdrawiam :)))

    OdpowiedzUsuń