Soup in cabbage
leaves.
1 marchew
1 pietruszka
1/4 selera
12 cm por
70g szynka
wędzona
1/2
szkl.groszku zielonego
100g sera
ementaler
1/2
szkl.orzechów włoskich
1/2
szkl.śmietany 18%
2 łyżki
szczypiorku
4 szkl.rosołu
100g kapusty
zielonej sabaudzkiej czyli włoskiej
Wykonanie.
Włoszczyznę
obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Plaster szynki o grubości 1 cm pokroić w
kostkę,
również ser. Zagotować
rosół, dodać włoszczyznę, groszek, szynkę, orzechy.
Warzywa
ugotować do miękkości (20-25min.) Zupę zaprawić śmietaną, zamieszać i już nie
gotować.
Szczypiorek
drobno posiekać i dodać do zupy. Dodać kostki sera.
Z kapusty zdjąć
liście ,opłukać,zalać osolonym wrzątkiem, pogotować 15 minut. Miseczki ( talerze) wyłożyć liśćmi kapusty
i nalewać zupę. Miękką kapustę zjadamy razem z zupą. Zupa jest gęsta i syta.
zaintrygowałeś mnie tą zupą:) daj spróbować;)
OdpowiedzUsuńświetna zupa, jeszcze takiej nie jadłam, super się prezentuje na tych liściach kapusty!
OdpowiedzUsuńciekawie wygląda:) zaskakujesz jak zawsze:)
OdpowiedzUsuńzaskakujący przepis, bardzo chętne spróbowałabym taką zupę:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńTe orzechy mnie w niej intrygują. Bardzo ciekawa propozycja.
OdpowiedzUsuń