Avocado with egg.
Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna
fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając
na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, zanim coś podam rodzinie, sam najpierw muszę sprawdzić smak. Tutaj się nie zawiodłem. Smak
dojrzałego awokado z płynnym żółtkiem jest rewelacyjny.
Składniki.
1 awokado
2 małe jajka
zioła prowansalskie
sól, pieprz
kilka kropel cytryny
Dojrzałe awokado przekroić, wyjąć pestkę, skropić
odrobiną soku z cytryny, posypać ziołami prowansalskimi. W miejsce po pestce
wbić jajko. Jeżeli mamy duże jajka, należy trochę powiększyć dziurkę po pestce. Zapiekać około 15 minut w
temp. 190oC. Podałem z kiełkami rzodkiewki.
Świetny pomysł :) Na śniadanie wielkanocne, na imprezę. Proste i efektowne.
OdpowiedzUsuńAwokado w takiej postaci jem tylko ja, ale rzeczywiście wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za życzenia i również Tobie i Twojej rodzinie życzę spokojnych i radosnych Świąt:)
Wesołego Jajka życzę :)
OdpowiedzUsuńi zapraszam na przeraźliwie słodkiego mazurka, na ostatnią chwilę! :)
Super wygląda, jak testowałeś, na na pewno jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńRadosnych Świąt:)
OdpowiedzUsuńPomysł u Ciebie jak zwykle niezwykły. Fantastyczne na przystawkę.
OdpowiedzUsuńDziękuję za życzenia i Tobie również życzę radosnych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych :)
Una colazione buona e anche bella !!! :)
OdpowiedzUsuń