Rosti with ham
and egg.
Składniki.
1/2 kg
ziemniaków
1cebulka
50g szynki
4 jajka
szczypiorek
pieprz czerwony
sól, pieprz do
smaku
Wykonanie.
Ziemniaki
obrać, zetrzeć na
tarce o dużych oczkach.
Cebulę posiekać
i dodać do ziemniaków.
Dodać sól i
pieprz do smaku.
Na rozgrzany
olej nałożyć ziemniaki, formując okrągłe placki.
Smażyć po 3-4
min z każdej strony. Czas zależy od grubości placka.
Następnie
przesmażyć plastry szynki i usmażyć jajka
na maśle klarowanym.
Na każdym
placku położyć szynkę i jajko.
Posypać
czerwonym pieprzem i szczypiorkiem.
Podawać z zieloną sałatą.
mmmmmmmm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńplacuszki w ful wypas wersji:) aż zgłodniałam:D
OdpowiedzUsuńZiemniaki, szynka, jaja a jak fajnie podane. No ale jak kucharz gotuję to inaczej nie może być :-) pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuńPYSZNIE WYGLĄDA :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie:) idę coś skubnąć bo zgłodniałam:)
OdpowiedzUsuńJak pięknie wygląda ! Już chyba wiem co dziś zjem na kolację :) !
OdpowiedzUsuńPrzedswiąteczny tydzień spędziłam w Anglii zajadając potwornej jakości jajka na bekonie i hash browns, sądziłam, że już nigdy nie spojrzę przychylnie na jajko, ale Twoje jest tak idealne, że patrzę i jem oczami. Rosti domowe - dobra rzecz.
OdpowiedzUsuńTo idealne danie dla mojej połowy. Jak zasłuży, to mu zrobię. Rewelacja!
OdpowiedzUsuńA jak Ci podpada,to Go głodzisz?! Oj kobieto,nie stresuj męża ,to będzie lepszy.Ja tak mam.
Usuń