Strawberry
dessert.
Odwracany
dlatego, że na dnie salaterki układamy ozdobnie owoce, potem resztę i na końcu
odwracamy i spód jest wierzchem.
30 dag
truskawek
20dag jogurtu
naturalnego
25 dag sera
ricotta
4 łyżeczki
żelatyny
2 łyżki cukru
pudru
2 galaretki
truskawkowe
3 łyżki
orzechów posiekanych
Wykonanie.
Truskawki
oczyścić i pokroić.
Część ułożyć
dekoracyjnie na dnie.
Galaretki
rozpuścić w połowie wody niż podaje instrukcja.
Żelatynę
rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Tężejącą
galaretką zalać truskawki.
Ser ricottę
zmiksować z
jogurtem,
cukrem pudrem
resztą
truskawek
i żelatyną.
Otrzymaną masę
ułożyć na stężałej galaretce.
Lekko docisnąć i
wstawić do lodówki do całkowitego stężenia masy.
Deser wyjąć
,odwrócić i ostrożnie zdjąć salaterkę. Żeby było łatwiej na moment
podstawić pod kran z gorąca wodą. Oczywiście ,podłożyć talerz, aby deser nie
wpadł do zlewozmywaka.
Na wierzchu galaretki ułożyć ładnie pociętą truskawkę.
Un postre muy rico y fresquito, me ha encantado la mezcla de yogur, nueces y fresas.la presentación presciosa.
OdpowiedzUsuńBesos.
pycha, lubie takie deserki :)
OdpowiedzUsuńjakie pyszności:) dawno mnie nie było, a tu takie cudeńka!
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie poszukuję jakiś truskawkowych inspiracji :)
Pozdrawiam serdecznie!
Wygląda bardzo ciekawie :) Z truskawkami musiał być pyszny :)
OdpowiedzUsuń