.

niedziela, 9 marca 2014

Ryba po włosku.


Fish in Italian.

Składniki.
2 filety z ryby ( leszcz, dorsz) 
2 marchewki
1 cukinia
1 szalotka
1/2 cytryny
50g spaghetti
3 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy
6 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz

Wykonanie.
Marchewki obrane i cukinię pokroić w długie paseczki ,grubości spaghetti i ugotować  al dente. Nie rozgotować.
Dwie łyżki warzyw trochę pokroić i wymieszać z posiekana szalotką i połówkami pomidorków.
Ryby posypać solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i usmażyć.
Spaghetti ugotować-7minut.
Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą ,solą i pieprzem.
Ugotowane warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć roladki.
Na talerzu ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki. Całość polać resztą sosu.
Smacznego.



12 komentarzy:

  1. Lubię takie wariacje, ciekawe i pomysłowe :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. O jakie pyszności,a zdjęcia piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale bym zjadł, paseczki z marchewki i cukinii cudnie wyglądają.Lekkie pożywne danie :-) moje smaki

    OdpowiedzUsuń
  4. choruję na taką obieraczkę do warzyw, jak tylko zakupię, robię takie spaghetti!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. same pyszności widzę, aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. taka ryba prezentuje się wyśmienicie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. U Ciebie najpierw jem oczami. Pięknie wygląda. Potem czytam składniki i opis wykonania. Dzisiaj powiem krótko: bardzo smaczny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  8. pięknie podane, mega apetyczne danie!

    OdpowiedzUsuń
  9. Deliciosa y sana preparación. Un regalo para los ojos y para el paladar. Un saludo

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda tak smakowicie i kolorowo że nie odmówię i zjem :)

    OdpowiedzUsuń