Fish in Italian.
2 filety z ryby
( leszcz, dorsz)
2 marchewki
1 cukinia
1 szalotka
1/2 cytryny
50g spaghetti
3 łyżki octu
balsamicznego
4 łyżki oliwy
6 pomidorków
koktajlowych
sól, pieprz
Wykonanie.
Marchewki
obrane i cukinię pokroić w długie paseczki ,grubości spaghetti i ugotować
al dente. Nie rozgotować.
Dwie łyżki
warzyw trochę pokroić i wymieszać z posiekana szalotką i połówkami pomidorków.
Ryby posypać
solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i usmażyć.
Spaghetti ugotować-7minut.
Ocet
balsamiczny wymieszać z oliwą ,solą i pieprzem.
Ugotowane
warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć
roladki.
Na talerzu
ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki.
Całość polać resztą sosu.
Smacznego.
Lubię takie wariacje, ciekawe i pomysłowe :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpycha, coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńO jakie pyszności,a zdjęcia piękne :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńAle bym zjadł, paseczki z marchewki i cukinii cudnie wyglądają.Lekkie pożywne danie :-) moje smaki
OdpowiedzUsuńchoruję na taką obieraczkę do warzyw, jak tylko zakupię, robię takie spaghetti!:)
OdpowiedzUsuńsame pyszności widzę, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńtaka ryba prezentuje się wyśmienicie ! :)
OdpowiedzUsuńU Ciebie najpierw jem oczami. Pięknie wygląda. Potem czytam składniki i opis wykonania. Dzisiaj powiem krótko: bardzo smaczny obiad :)
OdpowiedzUsuńpięknie podane, mega apetyczne danie!
OdpowiedzUsuńDeliciosa y sana preparación. Un regalo para los ojos y para el paladar. Un saludo
OdpowiedzUsuńWygląda tak smakowicie i kolorowo że nie odmówię i zjem :)
OdpowiedzUsuń