.

wtorek, 4 lutego 2014

Smalczykowe kanapki.


Kanapki są jedną z najpopularniejszych przekąsek w naszej kuchni.

Z czystym sumieniem polecam poniższy zestaw ,bo Smakowita Pajda urzekła mnie  wspaniałym smakiem i aromatem, a przede wszystkim dużą zawartością NNKT , brakiem konserwantów , cholesterolu i żadnych "E" !
Na początek elegancka ,ambitna ( bo bardzo domowa )kanapka na śniadanie jak i na kolację.



Kromka domowego razowego chleba.
Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem.
Pastrami wołowe, najlepiej domowe.
Kiełki wyhodowane w domu.
Bułka na dzień dobry.


Któż z nas nie lubi bułki na śniadanie? Proponuję trochę odetchnąć od sera. Chrupiącą bułkę smarujemy smalczykiem roślinnym z ziołami ogrodowymi , posypujemy świeżym szczypiorkiem i akcentujemy kiszonym ogórkiem oraz czerwonym pieprzem.
Zapas energii do lunchu  zapewniony.
Do pracy ,szybki sandwich.


Między dwiema kromkami chleba, posmarowanymi smalczykiem roślinnym ,układamy plastry wędzonej szynki ,liście sałaty lodowej i oliwki przekrojone wzdłuż .
Taki sandwich to moje ulubione smaki. Dobre smarowidło ,mięsko i sałata lodowa .
Zachęcam do zastąpienia smalcu wieprzowego  Smaczną Pajdą ,bo smakiem mu dorównuje ,a jest zdrowszy.

Przepis bierze udział w konkursie - “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.




4 komentarze:

  1. u Ciebie nawet zwykłe kanapki są zjawiskowe mniam:d

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne te kanapki. Chętnie bym sobie jedną podkradła ;)
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowite kanapki,ładnie i "docelowo"zaaranżowane.

    OdpowiedzUsuń