Arbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem.
Składniki:
1 duży dojrzały
arbuz
100 ml. argentyńskiego wina Celebro [ TUTAJ]
20 g
coffee&cardamom dark chocolate (
terravita )
8 łyżeczek
żelatyny
8 dkg cukier
listki mięty
aceto balsamico di Modena do polania
Wykonanie:
Arbuz przekroić na połowę i wydrążyć łyżką miąższ.
Przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Całość przecedzić do garnka przez
gęste sito. Otrzymany sok, powinno go być około 900 ml, nastawić na gaz, dodać
wino i cukier. Podgrzewać mieszając do zagotowania. Dodać żelatynę, wymieszać i
już nie gotować. Wystudzić i do tężejącej galaretki dodać starte ( pokruszone) kawałeczki czekolady.
Całość wlać do formy i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 5
godzin). Wyłożyć na paterę. Pokroić i podawać skropione aceto balsamico di
Morena z listkiem mięty i czekoladą z kardamonem.
Watermelon z dodatkiem argentyńskiego wina Celebro
nabiera wyjątkowego smaku. www.facebook.com/KlubCelebro.
Fajny przepis! Łatwy i szybki! Stylizacja tego deseru jest oszałamiająca!
OdpowiedzUsuńwspaniale wygląda :)
OdpowiedzUsuńpróbuję sobie wyobrazić smak, ale jakoś nie mogę, więc powinnam wypróbować przepis :)
pozdrawiam bardzo serdecznie :)
Coś pięknego, dzieło sztuki :)
OdpowiedzUsuńDziwnego! Gratulacje!
OdpowiedzUsuńDelicioso. Gracias por seguir mi blog:-) Saludos desde España
OdpowiedzUsuńDeliciosa presentación y me imagino que un sabor espectacular. :)
OdpowiedzUsuńUhmmmmmmmmmmmmmmmmm, un postre de lujo, besos
OdpowiedzUsuńSofía
dawno czegoś tak ładnego i pomysłowego nie widziałam:) superrr!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cię serdecznie
A.
To jest prawdziwe kulinarne arcydzieło:) Już sobie wyobrażam jak cudnie musiało smakować:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńale cudenko :P
OdpowiedzUsuńA tu znów kusisz ;) I co ja mam zrobić ;)
OdpowiedzUsuńTeż testowałam wina Celebro... już sobie wyobrażam, jaki pyszny jest taki deser!
OdpowiedzUsuńPięknie podane, z winem uwielbiam takie desery do tego balsamico, poezja jak dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńcudowne
OdpowiedzUsuńChristopher!! e pasado por casualidad por tu blog y me a encantado tu receta ,me quedo como seguidora ,y te invito a mi blogs .http.//todosobrecarmen.blogspot.com.
OdpowiedzUsuńUn abrazo!!